Ideal Orama 359-D5: κάθε χρονιά και καλύτερο!

20/02/2020
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ή κοινώς e-bikes, έχουν μπει για τα καλά στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού σαν ο πιο μοντέρνος, χρηστικός και έξυπνος τρόπος αστικής μετακίνησης και όχι μόνο!Κατά τη γνώμη μας, η κατηγορία city – urban είναι αυτή με το εντονότερο «ηλεκτρικό» ενδιαφέρον, καθώς προσεγγίζει τον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας με τρόπο λογικό και αποδοτικό.
Άξιος πρεσβευτής της κατηγορίας ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, από την πρώτη του κιόλας παρουσία, είναι το Ideal Orama που σε κάθε του έκδοση γίνεται καλύτερο, με αποκορύφωμα το ανανεωμένο 359-D5 του 2020.Με την εγγύηση της Shimano
Η καρδία ενός ποδηλάτου e-bike βρίσκεται στο σύστημα ηλεκτροκίνησης και στην περίπτωση του Ideal Orama 359-D5, αυτή «χτυπά» με ιαπωνική τελειότητα και ακρίβεια! Το κορυφαίο σύστημα Steps της Shimano φροντίζει για την αξιόπιστη και αποδοτική ηλεκτρική υποβοήθηση του ποδηλάτου.
Για το 2020, η ελληνική εταιρεία επίλεξε την καινούργια ηλεκτροκίνηση Steps E6100 που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές, μαζί με την αισθητική αναβάθμιση και σχεδίαση του πλαισίου. Η ηλεκτροκίνηση E6100, ξεκάθαρα προσανατολισμένη για χρήση city – urban, διαθέτει βελτιωμένη σχεδίαση (με επιρροές από το χωμάτινο μοντέλο E8000) και είναι ελαφρύτερη, πιο αθόρυβη και πιο αποδοτική σε ποσοστό 20% – συγκριτικά με την προγενέστερη ηλεκτροκίνηση E6000.Εντυπωσιακή αυτονομία!
Ένα από τα μεγάλα ατού του Ideal Orama 359-D5 είναι η αυτονομία του. Η μπαταρία Shimano STEPS battery BT-E8010, 36V, 14Ah, 504Wh εξασφαλίζει στο ποδήλατο πολύ υψηλή αυτονομία που υπό συνθήκες μπορεί να αγγίξει τα 180χλμ.!
Το σύστημα διαθέτει τρία mode υποβοήθησης – eco, norm και high. Σε φυσιολογικές συνθήκες αστικής μετακίνησης, στο στοιχείο του ποδηλάτου δηλαδή, η μπαταρία θα εξασφαλίσει άνετα 140χλμ. Σε πιο extreme συνθήκες, με πολύ ανηφόρα και μόνιμα επιλεγμένο το high mode, τα 70χλμ. είναι σίγουρα, προτού η μπαταρία… εγκαταλείψει τη μάχη.
Για να την… επαναφέρουμε στη ζωή, θα χρειαστούν μόλις 2 ώρες για να φορτιστεί το 80% της χωρητικότητά της, και άλλες δύο για να ολοκληρωθεί η φόρτιση στο 100%.
Το πολύ θετικό της υπόθεσης είναι πως η Shimano εγγυάται 1000 κύκλους φόρτισης για την μπαταρία, με εξασφαλισμένο το 60% της μέγιστης φόρτισης.Συμπέρασμα
Αποδοτικό, αθόρυβο και ξεκούραστο, το ανανεωμένο Ideal Orama 359-D5 αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες «ηλεκτρικές» προτάσεις της αγοράς στα ποδήλατα πόλης, μετατρέποντας την αστική μετακίνηση σε πραγματική απόλαυση. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ελληνικής εταιρείας που καταφέρνουν κάθε φορά να κάνουν το «Orama» τους καλύτερο!
 
238-7CE25CB8-F3CA.jpeg