Kenda Valkyrie Pro 25c: Κορυφαία επιλογή!

26/02/2020
PRO σε όλα του!
Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ελαστικού είναι η δυνατότητα να συνδυάζει την εξαιρετική κύλιση και το χαμηλό βάρος με υψηλή αντοχή στη διάτρηση. Και τα αποτελέσματα στο δρόμο δικαιώνουν τις προσπάθειες της Kenda.
Για τη δημιουργία τoυ Valkyrie Pro, η Kenda χρησιμοποιεί ένα νέο συστατικό το R3C, το οποίο διασφαλίζει το ελαφρύτερο και ταχύτερο ελαστικό που έχει δημιουργήσει ως τώρα η εταιρεία.
Το νέο προφίλ του ελαστικού σε συνδυασμό με το K-Armor και το R3C δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το κορυφαίο ελαστικό της αγοράς σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μηχανικών της Kenda.
Ενώ όμως στην ταχύτητα και στο βάρος βρίσκεται στα επίπεδα των κορυφαίων της κατηγορίας, εκεί που υπερτερεί το Valkyrie Pro είναι η αντοχή του στα σκασίματα χάρη στην προστασία K-Armor αλλά και του Iron Cap Belt.
Το Iron Cap Belt αποτελεί ένα στρώμα υλικού που εξασφαλίζει πρόσθετη προστασία από τα σκασίματα.
Σύμφωνα με τον Ben Anderston, διευθυντή πωλήσεων της Kenda για τη Β. Αμερική, «συνήθως, όταν χρησιμοποιείς Kevlar και θέλεις προστασία από τα σκασίματα, αναγκάζεσαι να προσθέσεις περισσότερο λάστιχο γιατί τα δυο υλικά δεν δένουν καλά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο βαρύ ελαστικό. Αν χρησιμοποιήσεις λιγότερο Kevlar στο στάδιο της κατασκευής, το ελαστικό έχει χαμηλότερη προστασία. Η χρήση του υλικού K-Armor πετυχαίνει το απόλυτο δέσιμο με το λάστιχο και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία».
Αυτό σημαίνει πως έχει κάποιος ένα ελαστικό γρήγορο, ελαφρύ και ταυτόχρονα εντυπωσιακά ανθεκτικό.
Στο δρόμο.
Το πρώτο που προσέχει κάποιος πριν ακόμη χρησιμοποιήσει το ελαστικό είναι το χαμηλό του βάρος. Χαμηλότερο από τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα. 
Aυτό ήδη δημιουργεί μια εξαιρετικά θετική εικόνα για το ελαστικό.
Το δεύτερο είναι η εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Το Valkyrie PRO  «ρολάρει» υπέροχα και έχει μια ιδιαίτερη, μαλακή αίσθηση – σχεδόν γλυκιά.
Από τα πρώτα χιλιόμετρα η συμπεριφορά του ποδηλάτου αλλάζει αισθητά και οι ανωμαλίες του δρόμου γίνονται ξαφνικά μικρότερες.
Η αίσθηση που δίνει στα κατηφορικά κομμάτια αλλά και στα απότομα φρεναρίσματα προκαλεί απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά ακόμα και στην «ιδιαίτερη» ελληνική άσφαλτο.
Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος και την υψηλή ανθεκτικότητά του στα σκασίματα, έχουμε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό προϊόν, που θα έπρεπε οπωσδήποτε ο καθένας να βάλει ανάμεσα στις πρώτες του επιλογές για ένα ελαστικό δρόμου υψηλής ποιότητας.
Ένα ελαστικό που εντυπωσιάζει. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
Η μέγιστη πίεση που δέχεται στα 28c είναι 100PSI ενώ στα 25c φτάνει στα 125 PSI.
Τα βάρη των ελαστικών είναι:
 
700x28c – 235γρ. ±12
700x25c – 182γρ. ±9