RANSOM απο την SCOTT

21/02/2008

To RANSOM είναι ενα all mountain ποδήλατο και το σημείο που το κάνει να ξεχωρίζει ειναι το οπίσθιο αμορτισέρ.

Το Equalizer TC είναι ενα αμορτισέρ σχεδιασμένο απο την SCOTT με ξεχωριστη συμπεριφορά.Εχει τρείς διαφορετικές θέσεις διαδρομής που ρυθμίζονται απο λεβιέ στο τιμόνι.Στη πρώτη θέση L είναι κλειδωμένο ,και το χρησιμοποιούμε στα ανφορικά κομμάτια της βόλτας.Στη μεσαία θέση TC η διαδρομή είναι 90mm και προσφέρεται για τις περισσότερες χωμάτινες διαδρομές προσφέροντας άνεση πολυ καλή συμπεριφορά και πλήρη απορρόφηση των κραδασμών.Στην Α  θέση η διαδρομή είναι 165 mm και το ποδήλατο μεταμορφώνεται σε downhill κατάλληλο για γρήγορη και ασφαλή οδήγηση σε extreme καταστάσεις.

Στο πίσω μέρος του αμορτισέρ υπάρχει μια κόκκινη βαλβίδα που είναι ρυθμιστής του rebound. Οταν την τραβάμε επάνω ενεργοποιείται το power stabilizer(ισορροπιστής ισχύος).Στη θέση αυτή έχουμε πεταλάρισμα με ελαχιστοποίηση της απώλειας και μέγιστη απορρόφηση κραδασμών.Οταν πιέζουμε προς τα κάτω την βαλβίδα απενεργοποιείται το ps και το αμορτισέρ είναι σε θέση να απορροφήσει οποιοδήποτε κραδασμό.Είναι πολυ εύκολο στην ρύθμιση βάζοντας ίδια πίεση και στις δύο βαλβίδες .

Επίσης έχει την Intelligent Rebound Valve και ενεργοποιείται μόνη της μειώνοντας  την ταχύτητα του rebound στους μεγάλους κραδασμούς.